Vad krävs för att börja rida?

Går du i tankarna om att börja rida, men funderar på vad det är som egentligen krävs? Bra! Svaret är nämligen hur enkelt som helst. Det krävs ingenting alls! Du behöver inte ha någon som helst kunskap, erfarenhet eller utrustning för att rida. Vill du däremot rida på en mer seriös nivå och gå på ridskola, skaffa medryttarhäst eller till och med en egen häst behöver du naturligtvis en del saker, men utöver det så räcker det gott och väl med ett genuint intresse för hästar.

Vad krävs för ridskola?

Ska du börja på ridskola kan du egentligen vara hur oförberedd som helst. Majoriteten av alla ridskolor ser till att värna om sina nya elever lite extra och säkerställer även att man hamnar i en grupp som ligger på samma nivå som en själv, även om det så skulle vara att man är helt nybörjare. Kom ihåg att alla har varit nybörjare någon gång och med tiden kommer du att lära dig mer och klättra uppåt.

Något som däremot kan vara bra att tänka på är vilken typ av kläder som du har på dig. Du behöver ha bra och tåliga ridkläder för att du ska kunna klara av ridlektionen så bra som möjligt och även vara säker på hästryggen. Har du inte möjlighet att köpa nya ridkläder finns det mängder med begagnade i grymt bra skick!

Vad krävs för egen häst?

Ska du börja rida genom att skaffa dig en egen häst? Häftigt! Var dock beredd på mycket jobb. Oavsett om man har en egen häst eller rider på ridskola så kommer man att behöva ta ridlektioner. Skillnaden mellan en ridskola och att ha en egen häst är att du bara behöver befinna dig på ridskolan en gång i veckan om du så skulle önska. Fördelen med en egen häst är att du har möjlighet att ta tätare ridlektioner och på så sätt utvecklas snabbare.

Vad krävs då för att börja rida med egen häst? Även här gäller det att ha lämpliga ridkläder och utrustning till hästen. Något som du också måste tänka på är att se till att du hittar en ridinstruktör som är utbildad och arbetar professionellt. Ridinstruktörer kan du komma i kontakt med på nätet eller genom ridklubbar.

mh-purity-lite