Börja rida på ridskola

Majoriteten av alla människor som rider börjar genom att gå på ridskola. Sverige erbjuder mängder med bra ridskolor som man kan vända sig till om man vill börja rida och alla är de anpassade efter både åldrar och erfarenhet. Att gå på ridskola är väldigt kul och är ett bra sätt att få vara runt och kring hästar, speciellt om man inte vill eller har möjlighet att ha en egen häst.

På en ridskola är alla välkomna

Det finns ingen direkt åldersgräns för att börja på ridskola. Det vanligaste är att det är yngre barn och tonåringar på plats, men det finns även möjlighet för vuxna att delta i lektioner och lära sig mer om hästar och ridning. Det är viktigt att man är ärlig med sina kunskaper när man anmäler sig, så att ridskolan kan placera en på en nivå som kommer att gynna en. Du vill kunna hänga med på lektionerna och utvecklas framåt och detta kommer du inte kunna göra om du uppger att du kan mer än vad du egentligen kan. Detsamma gäller naturligtvis åt andra hållet. Kan du mer än vad du vågar uppge kommer du att hållas tillbaka.

Anmäl dig så snart som möjligt

Vill man börja på ridskola är det dock viktigt att vara ute i relativt god tid. Detta gäller kanske främst om man bor i större städer som Göteborg och Stockholm. Kötiderna varierar naturligtvis beroende på vilken ridskola det är, men väljer man en av de mer populära skolorna kan kötiden vara väldigt lång. Ibland kan man få räkna med att vänta ett år innan man får

en plats.

mh-purity-lite