Ta ridlektioner privat

Majoriteten av alla människor förknippar ordet ridlektion med en ridskola, men sanningen är att det inte alls behöver vara ristat i sten, även om det mycket väl går hand i hand. På en ridskola har vuxna och barn en möjlighet att ta del av häst- och stallivet, samtidigt som de får lära sig mer om hästar och utvecklas inom ridsporten.

Alla som har ett intresse för hästar går dock inte på ridskola. Det finns några få lyckligt lottade människor som har möjlighet att ha en egen häst. Att äga en egen häst är en stor och väldigt vanligt dröm för många hästälskare världen över, men det är också ett stort ansvar och inte alla har möjlighet eller råd.

Nu ska vi dock inte tala om hur det är att ha en egen häst, utan mer fokusera på att ta ridlektioner privat. Att rida privat kan betyda två saker. Antingen har du en egen häst som du vill utvecklas tillsammans med eller så lånar du en häst under tillfället, men rider endast i sällskap av en häst och en ridinstruktör, utan andra elever.

Fördelat med privata ridlektioner

Det finns många fördelar med att rida privat till skillnad från att rida i en större grupp som t.ex. på en ridskola. Den främsta fördelen är naturligtvis att du har full uppmärksamhet från ridinstruktören och att instruktören bara fokuserar och arbetar med just dig. Genom att ha tillgång till detta är det större chans att du och din häst kan lära er nya saker, rätta till fel eller kanske träna lite extra mycket på en viss typ av gångart.

En annan fördel är att man själv kan boka in tiden efter hur ens egna schema ser ut. Ibland kan det vara svårt att ha möjlighet varje tisdag klockan 16.00, speciellt om man är förälder eller har ett arbete/skola som krockar. Rider du privat har du möjlighet att själv komma överens med instruktören om vilken tid, dag och hur ofta ni ska träna tillsammans.

Ett sista tips

Kom ihåg att alltid välja en ridinstruktör som du känner dig trygg med och som du känner är professionell och seriös. Privata ridlektioner kan vara dyra och du vill naturligtvis få ut så mycket av dina pengar som möjligt. Märker du att ni tränar på samma saker eller inte kommer vidare kan det vara så att instruktören inte har tillräckligt med kunskap eller, i vissa fall, medvetet drar ut på utvecklingen för att tjäna mer.

mh-purity-lite